Drukvaten

PED / EN 13445 / AD 2000

RVS Drukvaten

Klantvertrouwen is voor ons een must. Lloyds heeft Gpi geauditeerd en geaccrediteerd voor het zelfstandig ontwerpen en bouwen van druktanks boven 0.5 bar (H + H1 gecertificeerd). Dit geeft u als klant het vertrouwen dat u met een gerenommeerde partij in zee gaat. Als het een PED-installatie betreft zal de project-engineer in nauw overleg met de klant en onze QA-/QC-medewerker een risicoanalyse en berekeningen maken. Vervolgens zal er een test- & inspectieplan worden opgesteld. Hierdoor kunnen wij zelf een verantwoorde en onderbouwde CE-verklaring afgeven voor PED-drukvaten voor een korte doorlooptijd.

Ervaren tankbouwer van drukvaten

In onze engineering en productie kunnen wij aan de meest strenge eisen en normen voldoen. We zijn in het bezit van de H en H1 certificering. Zo mogen wij volledig in eigen beheer PED-gecertificeerde drukvaten ontwerpen en produceren volgens de NEN-EN 13445 en AD2000.

Productie van drukvaten

Bij de productie van tanks en reactoren voor de chemische industrie worden vaak bijzondere eisen gesteld. De tanks moeten bijvoorbeeld bestand zijn tegen hoge druk of juist een vacuüm, grote temperatuurverschillen en sterk corrosieve of abrasieve inhoud. Ook explosierisico’s kunnen een rol spelen. Als dé specialist in ontwerp en productie van tanks en reactoren kunnen wij aan de strengste eisen en normen voldoen. Zo mogen wij volledig in eigen beheer PED-gecertificeerde roestvaststalen drukvaten ontwerpen en produceren.

Drukvaten
Heeft u vragen over onze druktanks?
Gpi drukvaten / chemietanks

Specificaties drukvat:

  • Ontwerpdruk van meer dan 0,5 bar overdruk
  • Voldoen aan PED richtlijnen
  • Berekeningen volgens EN13445 of AD2000
  • Inspectieopening verplicht: Hand-, kijk-, mangat
  • Eventueel ontwerpbeoordeling en afname met NoBo

Gerelateerde projecten

Mobiele drukvaten

Gpi heeft vier mobiele druktanks geleverd aan een cosmeticabedrijf dat wereldwijd opereert. De tanks zullen worden gebruikt om make-up in bulk van de productieketel tot de vulmachine te brengen om vanuit daar het afvulproces plaats te laten vinden.

LEES MEER »
Trennlinie

Over ons

Wilt u meer weten over ons bedrijf of over onze productiemogelijkheden?