Gpi bouwt on site demiwater opslagtank voor Dow Chemicals

Een 3995 m3 demiwatertank volgens API650 richtlijnen

De vlakbodemtank is een opslagsilo voor de opslag van demiwater voor onze klant in de chemische sector.

Het project omvat een tank met een inhoud van 3995 m³, een diameter van ruim 19 meter en een totale hoogte van ca. 18 meter. Het totale gewicht van de tank bedraagt 82.000 kg. Deze tank is op locatie bij onze klant in Terneuzen geproduceerd met behulp van onze locatiebouwmachine.

Onze unieke Coilbuilding machine werkt met behulp van een innovatief vijzelsysteem. De tank is vervaardigd uit het hoogwaardige Duplex 2205 materiaal met een 3.2 materiaal certificering. Dit betekent dat het materiaal door zowel de producent als door een onafhankelijke derde partij is gekeurd en daarmee voorzien is van onafhankelijke verificatie van de materiaalconformiteit.

Daarnaast is de tank uitgevoerd met een self supporting domed roof geheel conform de API650 richtlijn. De gebolde vorm van het dak zorgt voor een stevige constructie waardoor er geen verstevigingsribben toegepast hoeven worden.

Veiligheid van de medewerkers en het minimaliseren van milieurisico’s heeft onze nummer 1 prioriteit. Vooral wanneer een tank gebouwd wordt op een actieve site kan dit een uitdaging zijn. Dow Chemicals stelt zeer stikte normen aan het werken in afgesloten ruimten en ‘heet werk’ op site. Gpi heeft met dit project bewezen dat ze naadloos aan de zeer strenge veiligheidseisen van de klant kan voldoen. We kijken uit naar een verdere vruchtbare samenwerking!

Voor meer informatie over Dow Chemicals verwijzen wij u graag door naar Dow.com.

Share on linkedin
Share on facebook
Share on twitter

Onze tanks voor de chemische industrie

Duplex im Tankbau - Demi Wassertank

Water opslagtank

Watertanks Rvs water opslagtanks van 300 liter tot 15.000 m3 Contact Gpi bouwt RVS watertanks in alle soorten en maten voor alle denkbare toepassingen en

Lees meer »

Chemietank

Gpi is een fabrikant van gecertificeerde rvs chemietanks. We produceren altijd op maat. Lees meer over onze mogelijkheden voor de verwerking en opslag van chemicaliën.

Lees meer »