Maatschappelijke betrokkenheid

Zorg voor wees- en hulpbehoevende kinderen in Kenia

Vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid heeft Gpi zich al geruime tijd verbonden aan KidsCare Kenia.

KidsCare Kenia is een ideële stichting die werd opgericht in 2010. KidsCare heeft tot doel de thuiszorg van wees- en hulpbehoevende kinderen in Kenia te bevorderen. KidsCare werkt praktisch, is enthousiast, betrokken en daadkrachtig. Elke ontvangen euro wordt in Kenia besteed. De resultaten mogen er zijn. Een aanpak die Gpi en haar medewerkers bijzonder aanspreekt.

KidsCare Kenia

  • Opgericht in 2010
  • CBF erkend goed doel
  • Meer dan 2000 kinderen worden op de juiste plek behandeld dankzij de inzet van KidsCare
  • KidsCare heeft 10 sociaal werkers in dienst

Regiocentrum KidsCare Kenia

Gpi heeft onder meer een bijdrage kunnen leveren aan de bouw van het Regiocentrum dat KidsCare onlangs in gebruik heeft genomen.

Begin 2013 is men begonnen met de bouw van dit centrum en oktober 2013 is het officieel geopend. Fons Geurts, oprichter van Gpi en zijn echtgenote waren daar persoonlijk getuige van. Fons en zijn echtgenote hebben twee weken opgetrokken met de sociale werkers van KidsCare en zelf ook actief meegewerkt aan de hulpverlening voor de KidsCare kinderen.

‘Een ervaring, die je voor altijd bijblijft ‘ aldus Fons Geurts, oprichter van Gpi.

Heeft u vragen over KidsCare Kenia?
KidsCare-Kenia-1.jpg

Programma’s KidsCare Kenia

KidsCare Kenia heeft twee verschillende programma’s.

Het ene thuiszorgprogramma is gericht op sociale en economische begeleiding van arme gezinnen waarin veelal weeskinderen zijn ondergebracht. In totaal gaat het met dit programma om zo’n 240 gezinnen in 24 plattelandsdorpen in de regio. Deze huishoudens worden bijgestaan door een sociaal werker en dorpsvrijwilligers. Daarnaast ontvangen ze financiële ondersteuning zodat circa 1800 kinderen naar school kunnen, medische zorg krijgen en voldoende voedsel en kleding.

Het andere thuiszorgprogramma begeleidt zo’n 125 kinderen met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen. Deze kinderen hebben ieder een eigen zorgplan. Deze kinderen en hun gezinnen krijgen van KidsCare naast sociale en economische begeleiding ook vaak therapie, een rolstoel of andere hulpmiddelen.

Bezoek de KidsCare Kenia website voor meer informatie.

Overige sponsoractiviteiten

Van intercontinentaal naar regionaal:

Naast KidsCare sponsoren wij projecten in de omgeving van onze vestigingen op het gebied van educatie, cultuur en sociaal maatschappelijke initiatieven.

• Herfstloop Lopik
• Pluspop Cabauw
• Klassiek aan de Lek
• Schoonhovens college bedrijvenclub
• JINC

jinc-2.jpg