Opslagtanks voor chemicaliën

Chemietanks en reactoren om op te vertrouwen

Chemietanks en reactoren voor in de chemie worden vaak aan zware condities blootgesteld. De chemie opslagtank moet bijvoorbeeld bestand zijn tegen grote temperatuurverschillen, in combinatie met sterk corrosieve inhoud en hoge druk of juist vacuüm. Ook explosierisico’s kunnen een rol spelen. Betrouwbaarheid, duurzaamheid en veiligheid zijn daarom altijd de hoogste prioriteit bij het ontwerp en de productie van deze tanks.

Kwaliteit en zekerheid

Gpi bouwt een variëteit aan reactoren en drukvaten, maar ook shop-build opslagtanks of locatiebouwtanks tot 10.000 m3 voor chemische producten. Hierbij kunnen wij aan de meest strenge eisen en normen voldoen. Zo mogen wij volledig in eigen beheer PED-gecertificeerde drukvaten ontwerpen en produceren, maar bouwen wij bijvoorbeeld ook grote vlakbodemtanks volgens de EN 14015 en API 650 en KIWA tanks volgens de BRL-K756.

Met engineering, productie en kwaliteitscontrole in eigen huis houden we maximale grip op de kwaliteit en garanderen we u oplossingen die voldoen aan de meest strikte eisen. Buiten de afwerking van onze producten is ook onze documentatie en materiaal traceerbaarheid van het hoogste niveau.  Vanzelfsprekend werken we binnen de gestelde normen en voorschriften. Elke audit is welkom.

KIWA BRL-K756

Sinds 2008 moeten chemische opslag installaties wettelijk voldoen aan de BRL-K903/08 norm. Eis bij deze installaties is dat verticale stalen tanks tot 150.000 m3 voldoen aan de BRL-K756-2 richtlijn. Gpi is door KIWA gecertificeerd om klantspecifiek een tank te ontwerpen en bouwen volgens de betreffende normering.

Locatiebouwtank Dow
Heeft u vragen over onze chemietanks?
Gpi Chemietank en reactoren

PGS 29 / PGS 30 / PGS 31

Valt uw installatie met gevaarlijke stoffen onder een PGS 29, PGS 30 of PGS 31 regiem? Wij denken graag mee met wat dit betekent voor uw tank.

Van opslagtank tot reactor

Naast opslagtanks bouwt Gpi op specificatie ook aanverwante proces equipment, zoals reactoren, proces vaten, warmtewisselaars, indampers, flashvaten etc. Dit doen wij zowel op het gebied van poeders als van vloeistoffen. Ook bouwen wij tanks tot 30 meter hoogte en 30 meter diameter direct op locatie.

Onze producten

Bekijk hier welke tanks en equipment wij voor de chemische industrie bouwen

Opslagtank_Api 650

API 650 Tank

Tanks geproduceerd volgens API 650, de Amerikaanse standaard voor gelaste verticale opslagtanks met een vlakke bodem. 

LEES MEER »
Gpi Chemietank en reactoren

Reactoren

Bij Gpi Tanks vindt u veel verschillende roestvrijstalen tanks voor de chemische industrie. Lees hier meer over onze reactoren.

LEES MEER »
nierdzewne zbiorniki higieniczne | zbiorniki buforowe | Gpi Tanks Polska

Buffertanks

Duurzame en veilige rvs tanks voor de chemische, cosmetische en voedingsmiddelenindustrie met een hygiënische afwerking.

LEES MEER »